Руководство Долине после неколико састанака и одласка тренера Дамњана Видића брзо је реаговало и поставила новог тренера Драгана Ковачевића. Председник клуба Јан Поволни после доласка новог тренера Ковачевића рекао је:
-„После одласка Видића донели смо једногласну одлуку и дали потпуно поверење тренеру Ковачевићу и са њим желимо да у новом првенству будемо успешнији. Верујемо да ће својим и тренерским знањем и искуством успети да оствари боље резултате и да ћемо у новом првенству остварити наше жеље.“- каже Поволни.
Током своје дугогодишње тренерске каријере Драган Ковачевић је са успехом радио у Динамо (Панчево), Вождовац и у два наврата радио је на Фарским Острвима као и у Либији, Борац (Старчево), ОФК Југославија (Јабука) по доласку у Долину рекао је:
-„Тежак посао ме очекује у новом клубу и да не верујем да можемо да боримо за горњи табеле не бих се прихватио посла. Овај састав тима који сам затекао има потенцијала и уз неколико нових играча сигурно може више. У разговору са водећим људима добио сам обећање да ћемо имати добре услове како би на најбољи начин одрадили припреме за нову сезону.“-
Почетак припрема заказан је за 15 јул и да ли ћете се појачати у прелазном року.
-„Што се тиче појачања разговарали смо на ту тему и сигурно да ће бити, али о томе сада не могу ништа рећи. Потребно је довести четири- пет играча у свим линијама тима који би појачали конкуренцију у тиму. Свима сам предочио у нашим разговорима да играчи морају долазити на тренинге како би што спремније ушли у првенствену трку.“- каже Ковачевић.