Ове сезоне после повратка у Јужнобанатској лиги фудбалери Спартака 1911 из Дебељаче завршили су на петом месту са освојених 50 бодова. Руководство клуба се двапут недељно окупља на стадиону и нема одмора, док ће фудбалери бити до 27 јула на одмору после тешке сезоне. Тренер Игор Вакареску о учинку фудбалера у протеклој сезони рекао је:

-„Можда смо могли да будемо боље пласирани, али ипак на крају сезоне испунили смо план и завршили у горњем делу табеле. Против водећих екипа у лиги пружили смо добре игре, али смо против неколико реално слабијих екипа затајили и изгубили бодове. Мора и може боље и понављам да овај састав тима мора против сваког противника да уђе максимлно мотивисан како би освојио бодове.“-
Ове сезоне неколико младих играча из омладинског погона добило је шанcу да играју.
-„Они су будућност клуба и могу слободно да истакнем да треба мало стрпљења и да ће њихов фудбалски таленат доћи до изражаја. Потребна су нам неколико искуснијих играча због конкуренције и управа клуба је сада већ кренула са потрагом за појачањима како би били јачи у наставку и успели да се пласирамо изнад црте која значи опстанак у лиги.“- каже Вакареску.
Фудбалери су на одмору до 26 јула и да ли ће бити играчких промена у овом прелазном року.
-„ Желимо пре свега да сачувамо играчки кадар који је тренутно у клубу и да се појачамо са неколико играча. Желимо да доведемо квалитетног бонуса као и штопера, везног и једног нападача са њима ћемо сигурно бити још јачи у новој сезони. Желимо довести младе играче који ће тренирати и фудбалски напредовати самим тим и клуб ће много тога од њих у будућности добити.“- завршио је Вакаереску.