Џудиста Огњен Ђуришић (14 год.) са великим успехом тренира у ЏК Динамо из Панчева где је протеклих четири године на многим турнирима у Србији и иностранству остварио запажене резултате. У својој колекцији медаља којих има око педесет, а издвајају се освојене медаље на турнирима у .Француској, Хрватској и Румунији, Млади Ђуришић такмичи се у категорији преко 73 кг за старије пионире и на последњем првенству државе Србије освојио је златну медаљу и  у финалу савладао Стефана Симића из Руме и каже:
-„Није било лако, јер сам пре тога имао три борбе, а у финалу сам добро послушао савете тренера и победио. Задовољан сам,јер сам освојио прво место у веома јакој конкуренцији и надам се да ћу тако наставити и у будућност.“-
Млади Ђуришић свакодневно одради тренинг и о својим тренерима има само речи хвале и каже:
-„Тренери Љубо и Славко Станишић су  најзаслужнији за мој развој и имам пуно тога од њих да научим и њихови савети ми доста помажу да пружам добре дорбе и да освајам медаље. Кад имамо паузу није ми тешко да одрадим тренинг, јер у џудоу мораш увек бити спреман и добро припремљен за напоре које такмичење захтева.“-
Ученик сте ОШ „Исидоре Секулић“ да ли има проблема због тренинга.
-„ Кад желите и волите може се све стићи. Своје обавезе у школи усклађујем са клубом и за сада све иде како треба. Имамо тренинге пре и послеподне тако да нема проблема када имам наставу и то важи за све нас у клубу.“- каже Ђуришић.
Сигурно имате свог идола у свом спорту.
-„Жеља ми је и циљ да једног дана постанем сениорски репрезентативац Србије и да учествујем на највећим тамичењима широм света. Сигурно да ми је идол мој тренер Славко Станишић који је прави мајстор џудоа и који је све постигао и освојио све што се може освојити у овом спорту. Знам да је немогуће бити као он, али његова воља и креативност ми је водиља и жеља да покушам да бар један део његове каријере постигнем у овом спорту.“- каже Ђуришић.
Очекује вас следећи турнир у Румунији граду Араду
-„Нове обавезе и желим да наставим низ са добрим борбама и да се са овог турнира вратим са новом медаљом. Сваки турнир је другачији од претходног и конкуренција је увек јака, али надам се да ћу бити на висини својих могућности и освојити још једну медаљу. “- завршио је Ђуришић.