Јужнобанатски лигаш БАК из Беле Цркве стартовао је са припремама под вођством тренера Недељка Ристеског који је на тренингу имао 20 фудбалера. Руководство клуба на челу са председником Марин Анка у новој сезони жели да направи јачи тим који ће јуришати на сам врх табеле.                 -„ После дужег одмора поново смо на окупу са заједничким циљем да ове сезоне остваримо пласман у виши ранг. Управа клуба учинила је све да имамо максималне услове за рад и очекујем да ћемо наставити са добрим играма и резултатима.“- рекао је Анка.
О појачањима и новим играчима који ће приступити у овом прелазном року председник Анка је рекао:
-„ Тренер Ристески има пуну подршку и он одлучује ко ће остати, а ко отићи из клуба. Што се тиче појачања конкурс је отворен за штопера, шпица и везног играча. Играчи који су играли у прошлој сезони су остали, а у наредних неколико дана завршићемо разговоре са потенцијалним појачањима.“-
Тренер Недељко Ристески пред први тренинг је упознао фудбалере о наредним обавезама и нагласио је:
-„ У раду са првим тимом прикључена су и шест омладинаца који ће покушати да се наметну својим радом за место у тиму. Најважније да смо поново сви на окупу и комплетне припреме одрадићемо на нашим теренима где имамо одличне услове и верујем да ћемо у наставку првенства наставити са добрим резултатима.“-
Пре две сезоне БАК је био члан Војвођанске лиге, а ове сезоне има жељу да се врати.
-„ Сигурно да Бела Црква заслужује војвођанско лигаша и желимо да се појачамо и створимо здраву конкуренцију у тиму која ће дати боље резултате у новој сезони. Реално уз неколико искусних играча можемо много више и да не верујем у то не бих се прихватио да останем на клупи мог садашњег клуба.“- завршио је Ристески.
Прву проверу фудбалери БАК-а имаће у недељу са Јединство (Влајковац), а затим Слога (Пландиште), Потпорањ, Хајдучица и Црвена Звезда (Павлиш).