Фудбалери Динамо 1945 успели су да на свом терену савладају Бечеј 1918 који је приказао добру игру и био близу освајања бода. Од првог минута фудбалери тренера Жарка Тодоровића кренули су офанзивно и стварали прилике пред голом домаћина, али је победника одлучио Живорад Арнаутовић својим другим голом два минута пре краја меча.
-„Добро смо се припремили за овај дуел и знали смо вредности гостију из Бечеја који су показали добру игру на овом мечу. У неким мечевима ове јесени играли смо боље, али смо били поражени па могу рећи да нам се вратило на овом и на крају смо заслужено освојили бодове. Знали смо да неће бити лако, стрпљиво смо градили игру и успели на крају голом Арнаутовића да славимо.“-
После вођства 2:0 гости су преко свог најбољег појединца Жарка Кобиљског који је први погодак постигао из слободног ударца, а други после додавања Милоша Зличића изједначили и били близу освајања бода.
-„На полувремену сам рекао да није готово и да морамо бити опрезни, али је Кобиљски са два гола потпуно променио ток игре и ми смо морали да поново да јуримо победу. На крају је све испало добро и са нова три бода ближи смо екипама из горњег дела табеле.“- каже Тодоровић.
У појединим деловима игре нарочито у првом полувремену били сте надмоћни и пропустили неколико изгледних прилика за гол да раније преломите меч у своју корист.
-„Сами смо криви што нисмо на време обезбедили већу предност и победу, али морам да истакнем да овај тим поседује квалитет и да можемо много више да пружимо. Има још доста да се игра, лига је изједначена по квалитету и тако да до последњег кола ће трка за прво место и за испадање бити занимљива. Наш циљ је јасан, желимо добрим играма и резултатима да се пласирамо у горњи део табеле.“- каже Тодоровић.
На овом мечу са Бечејцима нисте могли да рачунате на неколико стандардних играча који су због повреда били ван строја, а у недељу гостујете Војводини 1928 у Перлезу.
-„Били смо ослабљени неиграњем тројице играча али момци који су добили шансу оправдали су својим залагањем и игром поверење које су добили. Очекује нас тешко гостовање у Перлезу и знамо да лаких бодова нема. Уколико поновимо игру из претходних кола можемо се надати повољном резултату са овог гостовања.“-рекао је Тодоровић.