Фудбалери Железничара из Панчева пред прекид првенства због епидемије короне вируса после седамнаест одиграних кола има петнаест победа и два ремија и чврсто држе врх табеле. Фудбалери „дизелке“ су после проглашења ванредног стања и прекида првенства морали су отићи својим кућама и придржавати се мерама које је наложила влада и здраствени систем Србије због пандемије која односи људске животе. Одличне партије у протеклом делу сезоне пружао је летошње појачање Панчевац нападач Лука Стојановић који је дошао из Колубаре.
-„ Нисам погрешио када сам прихватио позив људи из клуба Железничара да се вратим у своје Панчево. Од првог кола смо направили серију одличних резултата и у наставку првенства смо забележили две победе тако да смо заслужене на челу табеле. Имамо квалитетан тим и управу клуба која нам је обезбедила све услове да ове сезоне успемо да се пласирамо у Прву лигу Србије.“- каже Стојановић.
Пропустили сте само један меч, а четири пута сте били стрелац и уписали пет асистенција ове сезоне.
-„ Задовољан сам својом игром, иако број постигнутих голова није близу као у дресу Колубаре када сам постигао 17 голова, али верујем да ћу уколико дође до наставка првенства побољшати свој голгетерски скор.“- каже Стојановић.
Како проводите време због ситуације која је тренутна не само у нашој земљи него у целом свету.
-„ Најважније је здравље свих људи и ја као и остали људи проводим време у стану и поштујем мере које су у овом тренутку на снази. Није лако, али ми спортисти смо навикли на карантине и мени лично не пада тешко. Погледам неки филм и често сам на телефону где се чујем са својим садашњим и бившим саиграчима и људима из клуба.“- каже Стојановић.
Нисте престали са тренинзима и жељно очекујете поновно окупљање.
-„ Вежбам два пута дневно у свом стану и имам устаљени свој режим рада и исхране које прилагођавам према потреби. Сигурно да ми недостаје лопта и терен као тренинзи и утакмице, али надам се да ће ово брзо проћи и да ћемо се сви вратити као победници из овог дуела.“- каже Стојановић.
Шта мислите о наставку сезоне.
-„ Какву год одлуку донесу људи из савеза очекујем да ће бити у интересу фудбала. Са свима са којима се чујем фудбал нам много недостаје, али сви заједно желимо да све поново буде као што је било пре овога што нас је задесило. У ишчекивању сваког дана се молим за здравље свих људи и да се што пре ове заврши.“- рекао је Стојановић.