Фудбалери Железничара отпутовали су на двонедељне припреме у Будви где ће имати све услове за другу фазу припрема. На пут је кренуло 24 фудбалера који ће под вођством тренера Душана Јеврића и његових сарадника Марка Андрејића и Владимира Растовића свакодневно тренирати на теренима у Будви. Фудбалери „дизелке“ одиграће четири контролне утакмице, прву 11.фебруара са Подгорицом, 14.фебруара Грбаљ, 17.фебруара Арсенал (Тиват) и 22.фебруар Бокељ док буду боравили на црногорском приморју. Испред управе клуба на пут са играчима су кренули спортски директор Саша Радуловић, директор Ненад Бојковић и Предраг Санадер. Председник клуба Зоран Наунковић испратио је стручни штаб и фудбалере и рекао је:
-„ Од 24 играча који су кренули на припреме шесторица су новајлије, неколико омладинаца који су прикључени у раду и циљ нам је да се тим што пре и боље укомпонује. Сви заједно морамо максимално да радимо како би били спремни за напоре које нас очекују у наставку првенства и одбрану првог места.“- каже Наунковић.
Пред полазак на припреме тренер Душан Јеврић је рекао:
-„ Ништа ново, сви знамо шта нас чека у овој фази припрема и очекујем да ћемо на најбољи начин одрадити овај део припрема који је битан за резултате који се очекују од нас. Имаћемо одличне услове да у наредне две недеље радимо два пута дневно и одиграћемо четири контролне утакмице. Најважније је да сви будемо здрави и на окупу како би што спремније дочекали наставак првенства.“-
Што се тиче појачања клубу су приступили Милан Зорица (Исланд), Љубомир Стевановић (Олимпијакос Волос), Милош Савановић (Раднички Зрењанин), Филип Дамјановић (Спартак ЖК), Лука Петровић (Динамо 1945), Алекса Марковић (Смедерево 1924), Никола Радисављевић (Рад), Андреј Пуповић (позајмица Црвена Звезда Београд).
-„ Дошли су играчи које смо желели у овом прелазном року и од њих очекујем да ће својим радом и играма допринети да будемо бољи и јачи у пролећним мечевима. Тим је доста измењен у односу на јесен и очекујем да ћемо добро одрадити другу фазу припрема и уиграти све линије тима како би на крају сезоне остварили зацртани циљ.“-
Стручни штаб који предводи тренер Душан Јеврић чиниће помоћник Марко Андрејић тренер голмана Владимир Растовић који ће од 09.до 23.фебруара бити заједно са фудбалерима на припремама за нову сезону.
Фудбалери „дизелке“ који су кренули на двонедељне припреме су: голмани Бојан Кнежевић, Бранислав Катанић, Илија Николовски, играчи, Борко Аничић, Бојан Трипковић, Данило Ковачевић, Владимир Мандић, Георгија Јанкулов, Лука Стојановић, Младен Лазаревић, Марко Башановић, Ђорђе Ивковић, Душан Плавшић, Милош Савановић, Милан Зорица, Лазар Танасковић, Филип Дамјабновић, Љубомир Стевановић, Лазар Марковић, Јордан Јовановић, Алекса Санадер, Филип Санадер, Андреј Пуповић, Оскар Кемењ.