Последњих годину дана Иван Остојић (31 год.) провео је Финској и за собом оставио успешну сезону у ХЈК Хелсинки са којим је освојипо дуплу круну. По завршетку сезоне истекао му је уговор и као слободан играч жели да промени средину у овом прелазном року. Тренутно је у свом Панчеву где свакодневно вредно се припрема за нови изазов и нови клуб који ће одабрати у овом прелазном року. Искусни Остојић носио је дресове словачких клубова Кошице, Спартак Мијава, Дукла (Праг) и касније по повратку у Србији суперлигаша Радничког (Ниш) одакле је отишао и ХЈК Хелсинки.
-У Словачкој сам провео лепих осам година и то је било велико искуство за мене што сам отишао тада у другу земљу као млад игрч и успео сам да остварим добре игре. После годину дана играња у Нишу добио сам позив и нисам погрешио када сам отишао у Хелсинки где смо освојили дуплу круну.- каже Остојић.
Нисте продужили сарадњу са клубом ХЈК Хелсинки и вратили сте се у земљи.
-Било ми је лепо годину дана у клубу, али због ситуације са вирусом променила се ситуација у свим клубовима и после одрађеног уговора одлучио сам да променим средину. Не журим са избором новог клуба и у наредних десетак дана слика ће бити јаснија где ћу наставити каријеру. – каже Остојић.
Одмора као да није ни било вредно тренирате и спремате се за наставак сезоне.
-Без добре припреме нема ни добрих игара. Навикао сам на то још од млађих дана, јер желим спремно да дочекам наставак сезоне. За нас спортисте нема никад одмора, јер сваки детаљ је важан на тренингу и када си на утакмици то се најбоље види и уједно врати на терену.- каже Остојић.
У предстојећем прелазном року имате понуда за вас се интересује неколико суперлигашких клубова у земљи и ван границе Србије.
– Има позива и разговора и годи ми што има доста занимљивих и озбиљних клубова чак и из иностранства, али за неколико дана видећу шта је најбоље за мене. Видећу како ће се све одвијати у наредним данима и какву ћу одлуку донети што се тиче новог клуба, уколико не добијем праву понуду из иностранства желео бих да наставим каријеру у неком нашем суперлигашу.