Први део сезоне у Јужнобанатској лиги фудбалски клуб Југославија је завршила у средини табеле са добрим изгледима да у наставку сезоне побољша пласман на табели. Искусни везиста Небојша Колески (40 год. на слици) који и у паузи нема одмора и вредно одрађује индивидуалне тренинге о протеклој јесени рекао је:
– Пред почетак сезоне наш циљ је био пласман у средини табеле и делимично смо задовољни постигнутим резултатима у првом делу сезоне. Можда смо који бод могли више освојити, али сами смо криви за пропуштене прилике. Пуну подршку има тренер Мирослав Милошевић у свом раду са играчима и верујем да ћемо са њим у наставку сезоне бити још бољи и успешнији.-
Искусни Колески је фудбалску каријеру почео у Југославији код тренера Данка Николића и касније прошао све млађе селекције Партизана (Београд). У својој богатој фудбалској каријери Колески је наступао за друголигаше Динамо (Панчево), Биг Бул (Бачинци), Спартак (Суботица) и у Црној Гори за Могрен (Будва).
– Променио сам доста клубова и била су то лепа фудбалска времена и дан данас се чујем са бившим саиграчима где сам играо. Увек може боље,али ипак сам задовољан својом протеклом играчком каријером.- каже Колески.
Последњих пет сезона наступате за свој матични клуб Југославија.
– Прихватио сам позив људи мог матичног клуба да помогнем својим искуством и мислим да сам у потпуности оправдао поверење играма које су се од мене очекивала. Признајем да ми годе похвале и желим да истакнем да је атмосфера у клубу на високом нивоу. Моји саиграчи су доста млађи и слушају ме на терену и без њих ни ја не бих могао да пружам запажене партије.-
На мечевима ове јесени показали сте да поседујете осећај за гол и на одиграних 13 утакмица четири пута сте били стрелац.
– Волим да сам ближи голу и онда често имам прилике за шут и могу да се упишем у листу стрелаца. Као везни играч наша ситуација на терену је мало другачија од осталих саиграча и све зависи против ког противника играмо. Мој задатак је да радим у интересу екипе и ако ми се укаже прилика да постигнем погодак гледам да је искористим на најбољи начин.- каже Колески.
После добрих јесењих игара не размишљате о повлачењу са терена.
-У овим тренутку не желим да говорим о томе нити размишљам у том смеру, али доћи ће и тај дан. Преко тридесет година сам на терену од своје шесте године и жеља ми је да останем у фудбалу и да се бавим тренерским послом, јер могу доста тога младим играчима да покажем и помогнем у њиховом сазревању као играча. Поруку за крај коју увек кажем младим играчима „немојте никад заборавити тренера који вас је научио основу фудбалске технике, јер једног дана ти ћеш можда радити тај посао тренера“.- рекао је Колески.