Фудбалски колектив Железничар из Панчева после пет сезона играња у Српскoј лиги група Војводина остварио је пласман у Прву лигу Србије што је највећи успех у историји клуба која траје пуних 73 година. Фудбалери са реке Тамиша до прекида првенства имали десет бодова предности од првог пратиоца Бачке 1901 и чврсто држали врх табеле у претходних седамнаест кола остварили су петнаест победа и два ремија. Својим играма и головима ове сезоне истакао се капитен Данило Ковачевић који је дао велики допринос популарне „дизелке“ да дође до пласмана у виши ранг. После пет сезона играња у „дизелки“ и пласмана у Прву лигу Србије Ковачевић је дао своје виђење:
-„ Жао ми је што првенство није одиграно до краја и ми смо без изгубљене утакмице држали врх табеле и направили смо сјајан резултат што је заслуга свих људи и играча који су веровали да можемо до зацртаног циља. Овај историјски успех желео бих да посветим Марку Јовановићу нашем трагично настрадалом саиграчу који је претходних година дао свој допринос Жељи да буде оно што је данас.“-
Пре доласка у тим Железничара, нападач Ковачевић је носио дресове прволигаша Долине, Младост (Лучана) и Слоге (Петровац на Млави) где се истицао својим реализаторским способностима.
-„ Када сам долазио у клуб и после разговора са председником Наунковићем видео сам озбиљну причу и амбиције клуба, који сам прихватио са великим обавезама да будем део „дизелке“. Наши садашњи резултати су показатељ да се у клубу одлично ради и да на најбољи начин представљамо град Панчево који сигурно заслужује једног прволигаша, ако не и суперлигаша.“- каже Ковачевић.
Ове сезоне одиграли сте 1333 минута на терену и постигли 11 голова где сте били први стрелац лиге.
-„ Моје обавезе на терену су у интересу екипе и моји голови су плод заједничких акција које вежбамо на тренинзима. Можда сам још неки гол могао постићи и могао побољшати свој скор, али понављам жао ми је због прекида сезоне која је због пандемије вируса и здравља свих људи морала да се заврши.“- каже Ковачевић.
Многи фудбалски стручњаци хвале вашу игру и реализаторске способности које сте показали претходних сезона.
-„ Стижу честитке за пласман у Прву лигу и драго ми је да сам део екипе и да сам својим играма и головима допринео уласку у виши ранг. Добро смо се припремили за сезону која је била пред нама и имали смо одличан старт и најважније и да смо од првог кола почели са победом, а касније смо били све бољи и бољи.“- каже Ковачевић.
На одмору сте до половине јуна и какве су амбиције у Првoј лиги Србије.
-„ Све ово нас је пореметило, али имаћемо довољно времена да се припремимо за предстојећу сезону. Желимо да наставимо у истом ритму и знамо да неће бити лако, овај тим сигурно поседује квалитет и за веће домете. Захвалио бих се људима из управе који су били уз нас и навијачима клуба који су помогли да заједнички остваримо сјајне резултате.“-истакао је Ковачевић.