Фудбалери Железничара, успели су да освоје нове бодове у првенству против Козаре из Банатског Великог Села и сада имају десет бодова вишка од првог пратиоца Бачке 1901. Током целог сусрета Панчевци су били бољи ривал, стварали прилике пред голом гостију и на крају остварили убедљиву победу 4:0. За петнаесту победу у првенству голове су постигли двоструки стрелац Милош Савановић, Ђорђе Ивковић и капитен Данило Ковачевић који је постигао један. Током протеклог дела првенства капитен „дизелке“ Данило Ковачевић је пружио добре у партије и после нове победе свог тима рекао је:
-„ Знали смо вредност гостију, али добром и сигурном игром успели смо да стекнемо предност и на крају да убедљиво славимо. Током целог сусрета имали смо контролу игре и нисмо дозволили да искористе своје вредности тако да је наша висока победа заслужена.“-
На овом мечу сте се поново уписали у листу стрелаца и сада са једанаест голова сте први стрелац лиге.
-„ Драго ми је да сам својом игром и головима допринео што смо близу освајања првог места и пласмана у виши ранг и да сам на челу листе стрелаца лиге. Од првог кола смо на челу табеле и сада имамо десет бодова предности што мислим да је то велика и недостижна предност за наше пратиоце.“- каже Ковачевић.
Престали сте са тренинзима због ситуације настале епидемије короне вирус.
-„ Поштујемо одлуку о прекиду првенства и тренирања, јер није нимало наивна ситуација не само код нас него у целом свету. Сви заједно знамо да је здравље најважније и морамо сви бити максимално дисциплиновани и да слушамо савете које нам свакодневно саопштавају људи који су добро упознати са овим вирусом.“- каже Ковачевић.
Сигурно ће пауза бити неколико месеци и питање је да ли ће бити наставка првенствене трке.
-„ Кажем вам, фудбал је сада у другом плану и најважније да сви заједно без великих последица што пре изађемо из ове настале ситуације. Што се тиче првенства верујем да ће ускоро фудбалски органи донети коначне одлуке и очекујем какве год биле биће сигурно у интересу свих клубова.“- завршио је Ковачевић.