Фудбалски клуб Раднички из Ковина дуго година је био члан Војвођанске лиге али после испадања у Јужнобанатској лиги у јесењем делу сезоне пружао је променљиве партије. Тренер Марко Шарановић летос је по други пт преузео екипу са којом је освојио четврто место на табели. Пред почетак сезоне Ковинци имају јасан циљ да се врате у Војвођанску лигу Исток, а тренер Шарановић је дао своју анализу и рекао:
-„ Када сам преузео екипу рекао сам да ће бити потребно времена да дођемо до своје игре и тако је било у првом делу сезоне. Рекао сам много пута да није лако нити ће бити вратити се у виши ранг, иако имамо добар играчки кадар, јер сви тимови имају мотив више да играју против нас,али задовољан сам постигнутим и на добром смо путу.“-
За сада нико није отишао из клуба, а дошао је Александар Стојковић (Пролетер Михајловац).
-„ Желимо да сачувамо играчки кадар, нико није отишао и очекујем да останемо сви на окупу. Предложио сам руководству клуба план за наредни период и око довођења појачања и уколико то остваримо бићемо ближи нашем зацртаном циљу. За сада је дошао Стојковић који ће сигурно бити добро појачање.“- рекао је Шарановић.
Да ли ће бити нека звучнија имена у овом прелазном року.
-„У плану су да доведемо још тројицу проверених играча и очекујем ових дана њихов позитиван одговор. Не желим да откривам имена, али ради се и играчима који су нам потребни и који ће сигурно доста значити овом тиму у борби за прва три места на табели.“- каже Шарановић.
Остало је још недељу дана одмора и крећете са радом.
-„Све смо се договорили око припремног периода и могу да обећам уз један квалитетан рад можемо да се надамо остварењу свог циља. Имаћемо довољно времена и услова да се добро припремимо, што је услов за добре резултате у наставку сезоне.“ завршио је Шарановић.