Фудбалери Динамо 1945 кренули су са припремама за предстојећу сезону и првог дана прозивку је извршио шеф стручног штаба Жарко Тодоровић са својим сарадницима Кристијаном Стојановим, Гораном Коларићем и тренером голмана Ненадом Николићем. На првом тренингу било је присутно 26 фудбалера и међу њима и неколико младих новајлија који ће у наредним данима покушати да се наметну тренеру Тодоровићу како би приступили српсколигашу са Тамиша. Испред управе клуба „брзог воза“ били су председник радне групе Милош Ђукановић и његови сарадници који су поздравили фудбалере и пожелели им успешну сезону.
-„ Испред будуће управе клуба која ће се формирати ових дана желим да вам кажем да смо обезбедили све услове за рад како би се што боље припремили за нову сезону. Желим вам пуно успеха у раду и да на крају сезоне заједнички остваримо зацртани циљ и да се пласирамо у сам врх табеле што наш клуб заслужује по својој дугогодишњој успешној историји.“- рекао је Ђукановић.
За играчки кадар и око доласка нових играча Ђукановић је нагласио:
-„ Водимо разговоре са неколико искусних играча и очекујем њихов пристанак и да се прикључе екипи. Тренер Тодоровић има одрешене руке око тима и очекујем да ће са својим сарадницима наставити са добрим резултатима као у протеклој сезони.“-
Тренер „брзог воза“ Жарко Тодоровић који је другу сезону на клупи упознао је играче са радом и рекао је:
-„ Очекује нас напоран рад који је нормалан у припремном периоду и од вас очекујем да максимално одрадите своје обавезе. Одиграћемо пет контролних утакмица, а прву са екипом Радничког из Ковина. Сви ћете имати шанcу да се наметнетe својим радом и играма у контролним мечевима које ће нам показати праву слику тима колико су наше праве могућности у овом тренутку.“-
Фудбалери „брзог воза“ одиграће пет контролних утакмица, а прву проверу 15.јула са Радничким (Ковин), Војводина 1928 (Перлез), Млади Радник 1926, ОФК Београд, Борац (Старчево).