Фудбалери новог прволигаша Железничара из Панчева данас ће се окупити на терену СРЦ Младост у 13 часова када ће кренути са припремама за нову сезону. У протеклој сезони у српсколигашкој конкуренцији фудбалери „дизелке“ остварили су петнаест победа и два ремија и имали једанаест бодова вишка у односу на првог пратиоца Бачке 1901. Пре месец дана после споразумног разласка са тренером Душаном Јеврићем клупа је „дизелке“ је остала празна. Председник Зоран Наунковић и спортски директор Саша Радуловић претходних неколико недеља разговорали су са кандидатима за место тренера који ће предводити клуб у прволигашкој конкуренцији, а данас ће новог тренера представити фудбалерима пред почетак припрема. Спортски директор Радуловић искусан је у свом послу и који је доскора радио у прволигашу Жаркову који је задужен је за спортски део тима рекао је:
-„ Заједно са председником Наунковићем водили смо разговоре са неколико потенцијалних тренера и данас ћемо промовисати новог тренера који ће предводити тим у наредној сезони. Имамо обавезу да наставимо где смо стали, јер добра сезона је иза нас и желим да истакнем тек смо на пола пута од плана који желимо и да следеће сезоне успемо да се пласирамо у горњи део табеле.“-
Припреме почињете на својим теренима СРЦ Младост, а од 10.јула ћете бити десет дана на Златибору.
-„ Први део припрема одрадићемо у Панчеву, а затим на Златибору где ћемо одиграти контролне утакмице са јаким ривалима Металац (Горњи Милановац), Спартаком ЖК, Златибором и Слободом (Ужице). Видећемо наше праве могућности и вредности против тимова из суперлиге.“ – рекао је Радуловић.
Да ли ће бити новајлија за нову сезону.
-„ Биће сигурно и новајлија што је циљ за још боље издање нашег тима у јакој конкуренцији где смо новајлије у овом такмичењу. Најважније да је костур екипе остао у клубу и потребно је довести тројицу искусних играча како би били још јачи за такмичење какво је Прва лига Србије. Првенство је дуго и треба одиграти 34 првенствена кола у истом ритму без пуно осцилација. “- завршио је Радуловић.