Фудбалско Панчево је добило новог прволигаша, Железничара који је у својој 73 години постојања остварио највећи успех у историји клуба и од наредне сезоне биће члан прволигашког каравана. Фудбалери „дизелке“ у петој сезони играња у Српској лиги Војводина пре прекида првенства после одиграних седамнаест кола остварили су петнаест победа уз два ремија уз гол разлику 37-8 са десет бодова предности од првог пратиоца Бачке 1901. Фудбалски колектив Железничар на чијем је челу председник клуба Зоран Наунковић који је пуних седам година у клубу заједно са директором клуба Ненадом Бојковићем и чланом управе Предрагом Санадером направио је сјајне резултате. Испред управе клуба председник Наунковић после уласка у Прву лигу Србије рекао је:
-„ Иза нас је најуспешнија сезона и у име клуба захвалио бих се фудбалерима и стручном штабу на свему што су урадили који имају велике заслуге што смо сезону завршили уласком у Прву лигу Србије. Ништа од тога не би било могуће остварити да нисмо имали подршку и поверење Града Панчева и надам се да ћемо и у наредном периоду наставити добру сарадњу и да ћемо на прави начин представљати наш клуб и Град у новом такмичењу.“-
После двадесет година град на Тамишу је поново добило прволигаша.
-„ Није само успех нашег клуба, ово је успех свих фудбалских клубова овог региона, фудбалских радника и свих људи који на искрен начин воле и прате спорт. Прошло је много времена од играња у другом степену такмичења и позвао бих све љубитеље фудбала да прате дешавања и игре нашег клуба и верујем да ће уживати у добром фудбалу на СРЦ Младост где играмо своје утакмице као домаћини.“- каже Наунковић.
Какви су планови за такмичење у Првој лиги.
-„ Мислимо да смо способни и да можемо да се такмичимо са клубовима из прве лиге који су са великм и дугогодишњим традицијама. Када се такмичење у Првој лиги заврши онда ће бити јаснија слика, колико ће тимова играти па ћемо онда планирати почетак припрема и играчки кадар.“- каже Наунковић.
Сигурно размишљате о појачањима која су потребна за нову сезону.
-„ Желимо да сачувамо костур екипе и ових дана ћемо разговарати са играчима и стручном штабу како би слика око тима који ће наступати следеће сезоне била јаснија.“- истакао је Наунковић.