Село Сакуле је место у Банату са мање од две хиљаде становника и захваљујући председнику и финансијеру Живици Ћирићу који је десетак година у клубу Борцу, пету сезону са такмичи у Српској лиги група Војводина. Финансијер Ћирић предузима све како би се што спремније дочекао старт нове сезоне где ће лига бројати 20 клубова.
–„ Протеклих сезона остварили смо за сада очекиване резултате и очекујем да ћемо и ове сезоне успети да направимо добре резултате. Тим успешно предводи тренер Стојадиновић који је подмлађен и промењен за нову сезону. Морам да истакнем да су играчи својим радом и залагањем на тренинзима показали да поседујемо квалитет и да можемо боље.“-
Фудбалери српсколигаша Борца из Сакула вредно тренирају под вођством тренера Саше Стојадиновића који је пре осам месеци дошао у клуб. У тренерском послу Стојадиновић поседује А лиценцу и предводио је Локомотиву (Београд), а са два клуба имао је запажене успехе са Сремчицом је остварио улазак у Српску лигу Београд, а са ИМТ-ом ове је освојио прво место. О протеклих месец дана рада тренер Стојадиновић дао је свој коментар и рекао:
-„ Задовољан сам како смо одрадили досадашњи део припрема и најважније да смо на тренинзима комплетни и здрави. Радимо комбиновано на теренима Бежаније и у Сакулама, а остало је још две недеље рада и очекујем да ћемо спремно ући у сезону.“-
У тренерској каријери тимови које сте водили борили су се за врх табеле, како видите Борац у наредној сезони.
-„ У тренерском послу је увек борба и изазов кад радите у било ком клубу и ја као тренер увек желим да спроведем своје идеје и да остварим што бољи пласман на табели. Услове које имамо у клубу су изванредни и сада желимо да направимо јак тим који ће сигурно моћи да се пласира у горњи део табеле.“- каже Стојадиновић.
Одиграли сте четири контролна меча против: Борац (Старчево) (4:1), Младост (Омољица) (1:1), ОФК Вршца (0:3) и Звездара (0:0), а у недељу дочекујете прволигаша Железничар из Панчева.
-„ После напорног рада дошле су провере и задовољан сам како смо играли у појединим мечевима. Сви играчи имају довољну минутажу да се наметну за стартну поставу. У недељу имамо још једну јаку проверу против новог прволигаша из Панчева и видећемо колико смо спремни у овом тренутку и шта треба поправити у нашој игри.“- каже Стојадиновић.
Прелазни рок је у току и приступили су за сада голман Вељко Петровић (Врчин), Саша Колунја (Азербејџан), Никола Ракић (Сремчица), Марко Николић (ТЕК Слога), Бошко Радовић (БАСК), бонус играчи Срђан Мићић, Стефан Петровић (ИМТ), Александар Зафиров (Телеоптик).
–„ Довели смо потребна појачања како би појачали конкуренцијуу тиму и тим је доста промењен у односу на прошлу сезону. Што се тиче новајлија задовољан сам играчима који су дошли, а у плану су да доведемо још тројица играча, који ће верујем доћи у наш клуб.“- истакао је Стојадиновић.