Фудбалери дебитанта у прволигашкој конкуренцији Железничара из Панчева јесењу сезону завршили су на петнаестом месту и у пролећним борбама предстоји им задатак да сачувају статус у Првој лиги Србије. Искусни везиста Љубомир Стевановић који је дошао из грчког Олимпијакоса Волоса ове јесени није пуно одиграо утакмица због повреде и на терену је био само на шест мечева. Долазак Стевановића био је планиран да његово искуство и игра на терену допринесе бољим резултатима тима, али се његово одсуство доста приметило у игри Панчеваца током јесени.
– Жао ми је протеклог периода што сам био ван такмичарског погона, али повреда је прошлост и сада сам потпуно спреман. Ужелео сам се терена, јер сам имао дужу паузу и једва чекам да почнемо са припремама за наставак сезоне.-
Јесењи резултати су показали да овај тим Железничара има квалитет,али да може и мора боље.
– Тако је и морам да напоменем да имамо заиста квалитетан тим са добрим појединцима и да нисмо остварили очекиване резултате. Сигурно да сви нисмо задовољни освојеним бодовима и тренутним пласманом на табели. По квалитету састава тима који имамо морали смо више бодова освојити. – каже Стевановић.
У завршници првог дела јесењег дела сезоне изгубили сте три меча код куће и то је један од разлога слабог пласмана на табели.
-Код куће смо изгубили бодове иако смо приказали смо добру игру и пропустили доста прилика што су противници на најбољи начин искористили и казнили. Приказане игре нам дају право и наду да можемо у наставку првенства до боље позиције на табели.-каже Стевановић.
На одмору сте до 11.јануара када ћете кренути са припремама са новим тренером Драганом Аничићем.
– Имали смо месец дана одмора довољно да се опоравимо од напорне сезоне. Ближи се дан окупљања са новим тренером Аничићем који ће нас предводити у наставку сезоне. Предстоји нам тешка борба на пролеће и опет понављам да имамо квалитет и тим који може да оствари пласман који обезбећује опстанак у лиги.- истакао је Стевановић.