Дебитант у прволигашкој конкуренцији Железничар из Панчева поставио је новог тренера Марко Перовић (48 год.) који има богату играчку каријеру наступао је за Црвену Звезду, Војводину, Рад као интернационалац у Аустрији (Беч), Спортинг (Хихон), Витесе, Наполи, Анкони Пистојезе, Кремонезе. Као фудбалер Перовић је одиграо и три наступа у дресу репрезентације Југославије. Тренер Марко Перовић по завршетку тренинга „дизелке“ дао је своја виђења о новом клубу и фудбалу где је досад радио.
Дуго година живите у Италији у граду Кремони, шта је одлучило да се вратите и преузмете новог прволигаша из Панчева.
-„ Стално сам у Србији, радио сам у неколико клубова као помоћник и после изненадног позива и разговора са председником Зораном Наунковићем прихватио сам да радим у новом прволигашу. Знам да није нимало лак тренерски посао, али верујем у добар рад и резултати ће сами доћи.“-
По престанку играчке каријере радили сте као помоћник Зорану Милинковићу у Срему, Спартаку ЖК и Војводини, као тренер млађих категорија Кремонезеа, а последњи клуб је био Ал Феихе са Славољубом Муслином.
-„ Тако је, највише сам радио у Италији и поред омладинске селекције Кремонезеа предводио сам неколико аматерских клубова. Пре две године завршио сам ПРО лиценцу и сада после повратка из Саудијске Арабије где сам био са нашим тренером Муслином дошао сам у Панчево. Дуго година сам у фудбалу и своје играчко искуство кроз тренерски рад желим да пренесем на младе играче и да им помогнем да успеју да остваре своје жеље и да пружају добре игре на терену. “- каже Перовић.
Први пут самостално дебитујете на клупи новог прволигаша „дизелке“ какви су први утисци о клубу и шта очекујете у новој сезони.
-„ Први утисци су изванредни и позитивни на тренингу сваког дана имам 35 фудбалера који вредно раде. Управа клуба чини све да имамо одличне услове и заиста могу за ова пет дана колико сам овде могу рећи да је клуб одлично организован. Успех који су постигли до сада је само потврда доброг рада претходних сезона.“- каже Перовић.
Потребно је вам сигурно неколико недеља рада да боље упознате играчки кадар који је у овом тренутку у клубу.
-„ Нормално је да сам тек дошао и играчи су од 15 марта без правих и заједничких тренинга тако да ће нам требати времена да уђемо у ритам који желимо. Слика о тиму ће бити јаснија после Златибора када будемо десет дана заједно и када одиграмо утакмице против суперлигашких екипа Спартака ЖК, Златибора, Металца.“- каже Перовић.
Како видите српски фудбал у односу на италијански.
-„ Нема дилеме нити се можемо се поредити са Италијом која је већа земља од наше и која много улаже у фудбал, а и сами буџети клубова су много већи. Сада је ситуација као и у многим земљама због Короне вирус смањена улагања, али су и даље много виша него код нас. Ми имамо много талентованих дечака и у том делу смо можда испред Италијана који нажалост врло рано одлазе у богатије клубове из иностранства.“- каже Перовић.
Нове одлуке ФС Србије да лига броји 18 чланова и очекује вас дуел са вашим матичним клубом ГФК Дубочица који је сада члан Прве лиге Србије.
-„ Поштујем одлуке које су доношене због ситуације која је погодила не само нас него и остале земље света. Сигурно ми је драго да је мој матични клуб ГФК Дубочица поново прволигаш и једва чекам да одиграмо наш дуел који ће за мене бити нимало лак.“- каже Перовић.
Сигурно пратите дешавања у Црвеној Звезди и Војводини где сте провели најлепши део своје играчке каријере.
-„ Нормално да је сан сваког фудбалера да обуче црвено-бели дрес и мој сан се остварио када сам из Војводине прешао у Црвену Звезду. Пратим дешавања у свим клубовима где имам доста пријатеља и морам да истакнем да је сада Црвена Звезда предвођена Дејаном Станковићем освојила првенство и верујем да ће он постати врхунски тренер какав је био и играч. Наравно драго ми је што је и Војводина освојила куп што је велики успех за моје Новосађане.“- завршио је Перовић.