Фудбалери прволигаша Железничара из Панчева због радова на свом стадиону као гости одиграли су три контролна меча против прволигаша Жаркова (1:0), српсколигаша Синђелића (2:0) и ОФК Вршца (1:1). На гостовању у Вршцу после првог полувремена фудбалери „дизелке“ имали су предност голом Јордана Јовановића који је искористио додавање Милоша Савановића и главом постигао погодак. У наставку тренер Марко Перовић извршио је измене и дао је своје виђење после меча и рекао је:
-„ Задовољан сам како смо изгледали против Вршчана, јер после напорних тренинга протекле недеље нормално је да имамо и осцилације у игри. Домаћи тим се представио у добром светлу и могу рећи да је била добра провера за оба тима. Знамо да још тога има да се поправи у нашој игри и радићемо на томе у наредном периоду.“-
На мечу са Вршчанима нисте могли да рачунате на тројицу лакше повређенених Борка Аничића, Душана Плавшића и Вукашина Јовковића.
-„ Нисмо хтели да ризикујемо и сачували смо тројицу играча у овом мечу како би се што пре опоравили и прикључили тренинзима. Дешавају се овакве ствари и тако ће бити и у првенству, а наш задатак је да будемо максимално спремни и онда ће мање бити повреда.“- каже Перовић.
Дошла су неколико новајлија који тренирају са вама.
-„ Што се тиче нових појачања у плану је да доведемо још двојицу играча како би листу појачања заокружили за наредну сезону. Председник Наунковић води разговоре и очекујем да ће се све добро завршити ових дана.“- каже Перовић.
Одиграћете у среду против српсколигаша Козаре (БВС) и за викенд са Бора(Сакуле).
-„ Поред ове две провере тражимо ривала за генералку како би могао да испробамо тим који ће почети у првом колу против Рдничког у Крагујевцу. Остале су још две недеље рада и верујем да ћемо се добро припремити за првенствену трку у прволигашкој конкуренцији.“- рекао је Перовић.