Фудбалери Динамо 1945 су две недеље ван фудбалских активностима у својим кућама и становима одакле жељно очекују да се живот у што бржем року врати у нормалу и да фудбалска лопта поново крене да се котрља на фудбалским теренима. Шеф стручног штаба Жарко Тодоровић је свакодневно у контакту са играчима којима је дао упуства шта и како да раде у овом пеиоду када је на снази ванредно стање у земљи поводом епидемије короне вирус.
-„ Сви играчи су добили програм рада и знам да није лако у овим условима тренирати али морају колико толико да раде на себи како не би испали из тренажног просеца. Сада је најважније да поштујемо одлуке владе Србије и људи из здраства који нас свакодневно обавештавају о ситуацији која није нимало наивна.“- каже Тодоровић.
Како проводите своје слободно време у овој принудној паузи.
-„ Сад тренутно имам вишка времена и у згради на Стрелишту где станујем имамо доста старијих људи којима излазим у сусрет и помажем тако што ујутро идем са списком у набавку за њих. Такоже сам свакодневно у контакту са играчима и мојим сарадницима из клуба као и са људима из других клубова широм земље.“- рекао Тодоровић.
О досадашњем делу првенстваи резултатима своје екипе тренер Тодоровић дао је своје виђење и рекао:
-„ У оваквим ситуацијама кад је здравље и живот у питању наших грађана фудбал је у другом плану. Што се тиче наших резултата задовољан сам и нормално је да увек може боље. У последња два кола имали смо више од игре, али смо у оба меча остали без бодова. У односу на јесен тим је измењен и подмлађен тако да смо у последњем мечу у Руми гостовали са десеторицом бонус играча. Они су будућност клуба и потребно је мало времена и стрпљења да дође све на своје место.“- каже Тодоровић.
За могући наставак првенствене трке тренер Тодоровић је рекао:
-„ Нико не може тачно рећи кад ћемо поново на терен и без обзира на све поштоваћемо одлуке које ће донети водећи органи фудбалског савеза, да ли ће бити наставка првенства или не. Сигурно да сви сви заједно желимо да се што пре вратимо нормалном животу и да фудбаски терени поново буду пуни и да на трибинама буде што више гледалаца.“-