Некадашњи фудбалер, а сада тренер Дамњан Видић играчку каријеру je почео као пионир Црвене Звезде, а касније играо je за Пролетер (Зрењанин), Бечеј, Раднички (Нови Београд), Задругар (Лазарево), Младост (Лукићево), Борац (Сакуле) и Банат. По завршетку играчке каријере почео је да се бави тренерским послом. Видић је завршио тренерску школу и поседује УЕФА A лиценцу, а као тренер радио је са млађим селекцијама Баната и сениоре Слоге (Пландиште), Раднички (Јаша Томић). Долину и Бегеј.
-„ Променио сам неколико клубова где сам самостално радио и показао да могу успешно да радим тренерски посао. У својој каријери доста сам великих тренера променио од којих сам доста научио и сада желим да својим искуством помогнем младим играчима да фудбалски напредују.“–
Успешно сте завршили школовање и сада поседујете тренерску диплому УЕФА А лиценце.
-„ У нашем тренерском послу неопходно је да се едукујете и учите тако да сам успешно завршио за А лиценцу. Стално сам присутан на семинарима и предавањима тако да увек има нешто ново и добро да се чује и научи од старијих колега тренера.“- каже Видић.
Прошле сезоне сте са Долином остварили запажене резултате.
-„ Годину дана било ми је лепо у некадашњем прволигашу из Падине где смо направили добру серију од дванаест победа и завршили у врху табеле. По завршетку сезоне нисам остао и убрзо сам добио понуду Бегеја од другог кола и екипа коју нисам селектирао бележила је слабије резултате, тако да сам се одлучио да напустим и мислим да нисам погрешио.“- каже Видић.
Неколико клубова жели да вас ангажује у овој зимској паузи.
-„ Било је и сада имам понуда неколико клубова на столу и видећу ових дана где ћу и који клуб ћу предводити у пролећном делу сезоне. Било је разговора да радим у једном клубу у Румунији и за сада чекам њихов одговор. Ближи се крај одмора и надам се да ћу сести на клупу клуба који одговара мојим амбицијама.“- завршио је Видић.