Руководство српсколигаша са Тамиша после споразумног раскида са тренером Драженом Дукићем донело је одлуку да на место шефа стручног штаба постави искусног тренера Жарка Тодоровића који ће трећи пут сести на клупу “брзог воза“. Испред управе клуба директор Душан Белић после постављања новог тренера Тодоровића рекао је:
-„Нисмо пуно имали времена нити дилему око новог тренера и поверење је добио Тодоровић који има играчко и тренерско искуство и који добро познаје ситуацију у клубу. Пре три месеца је дошао у наш клуб, радио је са омладинском селекцијом и није било тешко договорити се са њим и мислим да је Тодоровић право решење после одласка тренера Дукића.“-
Некадашњи фудбалер романтичара са Карабурме у тренерском послу Жарко Тодоровић поседује УЕФА А лиценцу и досад је водио многе клубове Златибор (Чајетина), Златар (Нова Варош), Полимље, Металац (Краљево), Раднички (Нова Пазова), Графичар (Београд), Динамо 1945 (Панчево), Слогу (Сјеница), Младост (Омољица) и ОФК Београд. Tренер Тодоровић који је пре два месеца преузео омладинску селекцију „брзог воза“. Да по трећи пут седне на клупи првог тима је рекао:
-„По повратку у клуб имао сам друге планове са омладинском селекцијом, али после разговора са управом и директором Белићем прихватио сам одлуку и поверење управе клуба да поново предводим први тим. Много пута сам био у овој позицији и знам да неће бити нимало лако, али добро познајем ситуацију у клубу као и играче и верујем да заједничким снагама можемо да остваримо резултате који се очекују од нас у наставку првенства.“-
Тренер Жарко Тодоровић одржао је и први тренинг на коме је било присутно 22 фудбалера, а међу њима је било доста играча који су тренирала и играла под вођством садашњег тренера „брзог воза“.