Фудбалери новог прволигаша Железничара из Панчева под вођством тренера Марка Перовића и његових сарадника ушли су у последњу недељу тренирања, а у првом колу гостују Радничком 1923. У пријатељским мечевима Панчевци су одиграли пет мечева и савладали су ОФК Жарково, Синђелић (Београд), Козару (БВС), а одиграли нерешено са ОФК Вршца и Борац (Сакуле). Добре партије у дресу „дизелке“ прошле сезоне и у припремним утакмицама пружао је везиста Душан Плавшић који испунио очекивања када је прошлог лета дошао из прволигаша Пролетера (Нови Сад) и каже:
-„ Одрадили смо добро припремни период и сада нам предстоји борба за бодове. Овај тим има квалитет и верујем да ћемо у дебитантској сезони остварити још добрих резултата и успети да се пласирамо међу првих осам екипа.“-
Неколико нових играча је стигло у овом прелазном року у клуб.
-„ Уласком у прву лигу било је потребно појачати се са новим играчима и они су брзо уклопили у наш тим. Костур тима је остао на окупу и имамо квалитет и искуства за ово такмичење, јер доста играча је играло у супер и првој лиги.“- каже Плавшић.
Лига има 18 клубова и првенство је дуго, а ове године испада осам клубова.
– „ Биће неизвесно до последњег кола, јер пола лиге испада и сваки бод и гол биће важан од првог меча. Разговарамо међусобно и упознати смо са квалитетом екипама и зато морамо сваком мечу прићи максимално мотивисано како би успели у свом циљу да будемо изнад црте која води у нижи ранг.”- каже Плавшић.
Имате искуство у прволигашком мечевима и следи прво гостовање на стадиону „Чика Дача“.
-„ Поштујемо сваког ривала као и домаћу екипу из Крагујевца која је дуго година била суперлигаш и који су једна од најискуснијих у овом такмичењу. Добро смо радили и спремно чекамо дуел и моји саиграчи су на претходном мечевима показали да имамо квалитет и жељу за добрим резултатима, зашто не би било тако и на овом тешком гостовању.“-
каже Плавшић.
Меч ће се одиграти без публике због ситуације са корона вируса.
-„ Ужелели смо првенствених утакмица после пет месеци неиграња и сигурно је да ће публика недостајати свима нама на терену, али сада је тако. Лепше је када су трибине пуне и мотив више,али најважније да сви будемо здрави и да се утакмице играју.“- завршио је Плавшић.