У месту крај Ковина у организацији фудбалског клуба Пролетер (Мраморак) и МЗ Мраморка и ове године почео је Видовдански турнир у малом фудбалу. Пријављено је 16 екипа из Мраморка, Панчева, Ковина, Глогоња, Долова, Делиблата које су подељене у две групе. Организатор турнирa и председник фудбалског клуба Пролетера Васа Јекић са својим сарадницима Милутином Новоселом, Миланом Думием, Дарком Новичићем, Дарко Нистор, Бранимир Цветковић, Борислав Шалипур и Иваном Миладиновићем сваке године успевају да обезбеде спонзоре турнира како би се наставила дугогодишња традиција одржавања турнира на Видовдан. Победник турнира освојиће награду од 120.000 динара и победнички пехар, другопласирана екипа 60.000 динара, а трећепласирана 30.000 динара. Финале турнира је предвиђено за суботу 11.јула. После четири дана играња и поводом дешавањима на турниру председник Јекић рекао је:
-„ Протеклих неколико дана виђене су лепе и занимљиве утакмице где је публика била задовољна издањем играча и екипа које су на турниру. Захвалио бих се свих људима и спонзорима који годинама учествују и помажу овај турнир и испред организационог одбора желим да напоменем да ко буде најбољи нека победи и освоји награду и победнички пехар турнира.“-
Резултати утакмица по групама: Код Дрокија – Нема предаје 5:4, ФК Пролетер – Финет 2:0, ФК Долово- Шкорпиони 2:2, КФЗ Меничанин- Омладинац 2:0, Паинтбал-Спарта 7:3, ФК Пролетер – Кафе Плеј 3:2, Половни аутомобили Гаги и Боки – Код Дрокија 1:3, Финет – Футсолери 3:4.